Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Efter VM-äventyr och silvermedalj – nu är Andersson tillbaka i verkligheten: "Svårt att reflektera"

Det blev VM-silver för Filip Andersson och Sverige i P17-VM i Finland. Nu är Andersson hemma i Köping igen och nu väntar vardagen på 16-åringen.
– Det ska bli kul att komma tillbaka till det normala, säger han.

Filip Andersson, nybliven VM-silvermedaljör.

Bild: David Eriksson

Annons

I lördags spelade Köpingssonen Filip Andersson VM-final i finländska Varkaus. För motståndet stod de ständiga Sverige-antagonisterna Ryssland. Sverige inledde bra och hade 2–0-ledning i halvtid – då vände ryssarna matchen.

LÄS ÄVEN: 21 år i landslaget – nu är det slut för guldmålvakten: "Hade bestämt mig innan"

– Vi började jättebra och var helt klart det bättre laget. Sen vet jag faktiskt inte vad som hände i andra halvlek, vi gick verkligen ner oss. När de sedan gick om så gick luften ur oss, säger Andersson.

Sverige förlorade VM-finalen med 9–5 och Andersson var uppgiven men kunde ändå känna glädje över att ha fått vara med om ett VM.

Annons

Annons

LÄS ÄVEN: Guld-Svenne om framtiden: "Det är inget självändamål att vara förbundskapten"

– Bortsett från hur det gick så var det en upplevelse att få vara med om ett VM. Det är en speciell atmosfär och att bara veta om och känna att man är på ett VM är häftigt, säger Andersson som spelade libro i samtliga VM-matcher men som hade svårt att sätta ett betyg på sin egen mästerskapsinsats.

– Det kändes bra. Lite svårt att reflektera över sin egen insats. Men det är klart att man alltid känner att man kanske skulle kunnat komma upp en nivå till. Men i det stora hela är jag nöjd med vad jag presterade.

Till vardags spelar Filip Andersson i KIS Bandy.

Bild: David Eriksson

LÄS ÄVEN: SM-framgångar för Arbogabrottare – Lundh höll för favorittrycket

Det är en trött Andersson som pratar med Sporten efter att ha genomför en helt vanlig måndag hemma i Köping – med allt vad det innebär.

– Nu är det tillbaka till verkligheten. Men det är skönt.

Annons

Och redan på onsdag är Filip Andersson tillbaka på Krillan. Då tar KIS Bandy emot Motala och jakten på serieledande Åtvidaberg fortsätter.

Annons

– Laget tog två segrar under tiden jag var borta så det var bra. Nu är det Motala hemma på Krillan som gäller så det är bara att köra.

Kommer det bli svårt att ladda inför en "vanlig" seriematch nu när man spelat VM-final?

– Haha, nej det tror jag inte. Det ska bli kul att komma tillbaka till det normala och till alla lagkamrater.

Filip Andersson är inte bara bandytalang utan är även en lovande fotbollsspelare och spelar till vardags i Köpings FF. Fotbollslaget har precis dragit igång försäsongsträningen men Andersson har inte tid att lägga någon fokus där just nu.

– Just nu ligger allt mitt fokus på bandyn. Min fotbollsäsong inleds när bandyn är slut så det är några veckor kvar innan jag kan börja med det.

Utöver spel i VM och i KIS Bandy spelar Andersson även fotboll i division 3-klubben Köpings FF.

Bild: Fanny Gunnarsson


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan