Annons

Annons

Annons

Annons

Färna-Gunnilbo

Drunkningstillbud – man gick genom isen

Polis och Räddningstjänst larmades till södra delen av sjön Långsvan sydost om Skinnskatteberg, med anledning av att en person gått genom isen.

Räddningstjänsten kunde med hjälp av en båt komma åt mannen och få upp honom på land. Han fördes med ambulans till sjukhuset med oklar status – han var dock vid medvetande och talbar när räddningstjänstpersonalen kunde dra upp honom ur det iskalla vattnet. Mannen hade då totalt legat i vattnet i 40 minuter.

Olyckan inträffade vid 11-tiden på måndagsförmiddagen, mellan Sunnansjöholmen och fastlandet.

Annons

Annons

Det var två män som hade gett sig ut på Långsvan med spark, sannolikt för att pimpelfiska. Isarna börjar dock bli mycket dåliga även på de mindre sjöarna och en av männen gick genom isen med sparken ca 400–500 meter från land.

En omfattande räddningsinsats drog i gång med styrkor både från Skinnskatteberg och Västra Mälardalen (Köping/Kolsva).

– Vi hade totalt fyra ytbärgare i gång ute på sjön i en båt. Det var ingen dramatisk räddningsinsats utan allt gick smärtfritt, säger Kenneth Johansson, räddningschef på räddningstjänsten i Skinnskatteberg.

– Det enda dramatiska var att vi förde ett krig mot klockan. Man mår inte så bra efter att ha legat så länge i det kalla vattnet, men han var vid medvetande och talbar när vi fick upp honom.


Göran Widerberg

021-19 92 97
goran.widerberg@mittmedia.se


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Till toppen av sidan