Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Skiljebo dominanta i säsongens första derby – Syrianska fortsatt utan mål i division 2

Det var inga problem för Skiljebo att manövrera ut Syrianska i derbyt hemma på Hamre.
Efter seger 5–0 fortsätter SSK imponera i division 2 samtidigt som Syrianska får fortsätta jakten på säsongens första mål.

Hemma på ett snöigt Hamre tog Skiljebo SK emot Syrianska i säsongens första division 2-derby. Det var hemmalaget som tog kommandot direkt från avspark och Syrianska tvingades att tighta ihop laget för att inte bjuda de gulsvarta på några ytor.

Men i den 15 minuten hittade SSK:s Anton Engström Appelfeldt igenom, revs ner av Rasmus Rönnholm ooch domaren pekade på straff. En straff som Engström Appelfeldt själv förvaltade på bästa sätt. 1–0 till Skiljebo.

Annons

Annons

Syrianska repade efter det mod och hade några farliga anfall men utan att komma till några egentliga målchanser.

Istället kunde hemmalaget öka på sin ledning innan halvtidsvilan när Engström Appelfeldt nickade ner en frispark från Safari på låret på Douglas Karlberg och 2–0 var ett faktum.

Det såg ut som att Syrianska börjat hitta in i matchen i inledningen av den andra halvleken. Laget flyttade upp positionerna och pressade Skiljebo till ett antal bolltapp.

Men istället för ett reduceringsmål så var det Hiwa Safari som tittade upp som gubben i lådan på en hörna och nickade in 3–0 i den 57 minuten.

Efter Safaris 3–0-mål blev matchen ganska avslagen. Skiljebo spelade för den hålla nollan något man lyckades göra.

Innan slutsignalen lyckades hemmalaget även med att sätta både 4–0 och 5–0 när Ali Sheikomar och Sebastian Avdic höll sig framme.

Komfortabel seger för Skiljebo i säsongens första derby. Syrianska fortsatt utan mål efter två spelade omgångar i division 2.

Matchfakta

Skiljebo – Syrianska 5–0 (2–0)

Mål: 1–0 (15) Anton Engström Appelfeldt (straff) 2–0 (43) Douglas Karlberg (Anton Engström Appelfeldt) 3–0 (60) Hiwa Safari (Jamaal Raage) 4–0 (81) Ali Sheikomar (Douglas Karlberg) 5–0 (89) Sebastian Avdic

Varningar:


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan