Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Här är KIS-förebilderna som fick årets Tekis-stipendium: "Ett föredöma för de yngre spelarna"

Under måndagskvällen delade Köpings IS ut Tekis-stipendiet för tredje året i rad – en utmärkelse där fyra ungdomsledare och en ungdomsspelare i år fick dela på 25 000 kronor.

Henrik Olsson, Jakob Åsman, Albin Karlsson, Calle Gunnarsson och Johan Karlsson tilldelades Tekis-stipendiet.

Bild: Privat

Annons

Det är företaget Tekis AB som står bakom stipendiet. Sedan starten har företaget bytt namn och heter numera Sokigo, men med fortsatt säte i Köping.

Allting startade när Köpings IS i september för tre år sedan fick ett gåvobrev av den dåvarande ägaren till Tekis AB.

Priset går varje år till ungdomsledare, ungdomsspelare och ungdomslag. I år valde föreningen att hylla fyra ungdomsledare och en ungdomsspelare.

Annons

Annons

Tekis-stipendiets initiativtagare, Karl-Gunnar Arninger, var den som delade ut pengarna till de fem stipendiater.

Här är stipendiaterna och motiveringarna:

Henrik Olsson 10 000 kr

"Henrik får stipendiet som ungdomsledare för KIS P14 Bandy. Henrik är lugn, sansad och har ett stort bandykunnande att överföra till våra ungdomar. Det gör att han tillsammans med Johan Karlsson formar våra ungdomar till gott föredöme både på och utanför planen"

Johan Karlsson 10 000 kr

"Johan får stipendiet som ungdomsledare för KIS P14 Bandy. Johan är pedagogisk och lyssnar på ungdomarna samt har egen bandykarriär bakom sig. Det gör att han tillsammans med Henrik Olsson formar våra ungdomar till gott föredöme både på och utanför planen".

Jakob Åsman 10 000 kr

"Jakob har tränat och spelat bandy (målvakt) i Köpings IS från bandyskolan till P18 och i dag även seniorlaget. Jakob har under alla år varit solidarisk, lätt att samarbeta med och ställt upp både på träning och match. Han har visat sig vare en fin kamrat även utanför planen och ett föredöme för KIS yngre spelare"

Calle Gunnarsson 5 000 kr

"Calle får stipendiet som ung ledare av KIS-arrangerat skridskokul. Calle har tillsammans med Albin Karlsson lärt de yngsta att åka skridskor, spela bandy och få dem att tycka det är kul. Han har trots sin ungdom visat goda ledaregenskaper".

Annons

Albin Karlsson 5 000 kr

Annons

"Albin får stipendiet som ung ledare av KIS-arrangerat skridskokul. Albin har tillsammans med Calle Gunnarsson lärt de yngsta att åka skridskor och spela bandy och få dem att tycka det är kul. Han har trots sin ungdom visat godaledaregenskaper".


Kristofer Ström

021-199232
kristofer.strom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan