Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Månadens bild

Månadens bild: Långväga afrikansk gäst såg till att Kai tog hem tävlingen

Augusti, sista sommarmånaden. Då är det naturen som gäller. Vi har uteslutande fått in bilder tagna i vår härliga natur. Vinnarbilden togs mitt inne i centrala Köping av Kai Graversen.

Kai Graversens vinnande bild, här dock hårt beskuren för webbanpassning. Längre ned finns den fullstor.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Sköna sommarbilder från olika semestermål och dessutom långväga gäster på hemmaplan. Skörden av bilder från augusti handlade till hundra procent om naturen och utomhusaktiviteter.

Till vinnare har Bbl/AT-juryn utsett Kai Graversen, Köping, som fick fint besök av den Nordafrikanska tistelfjärilen. Ja, vi är många som sett den långväga gästen nu i sommar eftersom arten stundtals fullkomligt invaderat våra trädgårdar.

Kai fångade tistelfjärilen på en blommande solhatt bland Köpings kommuns fina planteringar vid Stora torget.

Kai Graversen, vinnare i Månadens bild.

Bild: Privat

Annons

Annons

– Det var flera hundra tistelfjärilar vid det tillfället, berättar Kai, som är en flitig fotograf och han ska snart åka på en fotosafari till Norge.

– Jag ska till Innerdalen, som är en av de finaste dalarna i Norge och där ska vi fotografera intensivt, säger han.

Bilden på fjärilen är tagen med en Nikon D 300 med ett Sigmaobjektiv 150 mm, 2.8, macro.

Med segern i Månadens bild följer också vinsten, som är tre trisslotter. God tur, får vi säga. Både när det gäller skrapandet och fotosafarin till Norge.

Vill du också ha chansen att vinna trisslotter? Skicka då in bilder via formuläret som finns på DEN HÄR LÄNKEN

Här följer ett antal av augusti månads inskickade bilder, med vinnarbilden högst upp.

Köping har fått fint besök från Nordafrika, Tistelfjärilen. De stortrivs i de fina rabatterna som Köpings kommun har anlagt bland annat vid Stora torget med bland många andra fina växter, Solhatt som drar till sig mängder av fjärilar och humlor. Tistelfjärilen överlever inte den svenska vintern. Den klarar faktiskt inte ens av vintern i Sydeuropa utan de tistelfjärilar vi ser i Sverige har sitt ursprung i Nordafrika. Foto: Kai Graversen.

Lena Viklund har plåtat: "Sommarens Guld"..Jordgubbar..

Bilden togs vid vår sommarstuga vid Hjälmaren en sen sommardag med en mobiltelefon. Molnen ser så ulliga och mjuka ut...som en massa bomullstussar, skriver Ingegerd Wikström, som tog bilden.

Annons

Frugan och jag har tänkt länge att vi skulle besöka Tiveden, närmare bestämt Fagertärn för att se de röda näckrosorna.Ett spontanbeslut en kväll efter jobbet åkte vi iväg de 11milen. Spöregn från Brändåsen ner till Askersund skapade en viss osäkerhet hur upplevelsen skulle bli. Till vår glädje upphörde regnet och vi slapp regnkläder. Dock så var vi framme så sent att "rosorna" dragit ihop sej för dagen. Lyckades i alla fall fånga några av de fina blomstren på bild. 300 mm på objektivet så kom man tillräckligt nära. Kommer att bli fler besök där, men då tidigare på dagen för att kunna se dom utslagna. Foto: Lars-Göran Larsson.

Annons

Blåbärslycka i blåbärsskogen. Även i mitten av augusti gick det att fylla hinkarna. Bilden är tagen utanför Kungsör av min syster Kristin Tran, skriver Bonnie Tran, som medverkar på bilden.

Solnedgång över Göta Kanal och Borensbergs gästhamn. 24 Juli och den dagen var det varmt, så denna sena kväll när solen gick ner, var varm och skön. Foto: Peter Albihn.

Tog den här fina bilden på barnbarnen Anton och Charlie när de var med ut på hundpromenad med Max! De myser alla tre på bryggan med Hjälmaren i bakgrunden! Foto: Kerstin Malmström.

Vi får lov att tacka moder natur, regn är inte bara negativt. I detta fallet har regnet skapat rätt bra flöde i röttlefallet. Röttlefallet ligger direkt söder om Gränna. Området är riktigt fint och är väl värt ett besök. Bilden är tagen med en Nikon D90 och ett telezoom 18-300 och ND-filter. De filtren fungerar som solglasögon, resultatet blir längre slutartider och får som i det här fallet vattnet diffust/lent. Foto: Lars-Göran Larsson.

Jag är inte rädd jag kan flyga, bara timmar efter att den lämnat boet. Foto: Lars Göran Nyberg.

Den här bilden tog jag med min kamera när jag var upp till Måltidens hus vid Grythyttan förra sommaren. Det är ett lugn över bilden och det var en fin sommardag. Foto: Annelie Greén.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy