Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Månadens bild

Månadens bild: Rödhaken gav Lars Göran segern i september månads bildskörd

Inledningen på hösten, september, bjöd på många naturbilder och det är också en fågelbild som tar hem priset i Bbl/AT:s tävling ”Månadens bild”. Lars Göran Nyberg fångade en rödhake som gillades av juryn och därför belönas han med tre trisslotter.

En rödhake, fotad av Lars Göran Nyberg, blev Månadens bild i vår tävling.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Lars Göran Nyberg fortsätter att fira framgångar med sina fågelbilder. I vintras plockade han hem en seger i Månadens bild med en bild på två svanar och under september månad fångade han en rödhake.

– Vi besökte en handelsträdgård i Noratrakten och där fick jag syn på rödhaken. Fjäderdräkten visar på att det är en unge och föräldrarna uppehöll sig i närheten när jag plåtade, berättar Lars Göran.

Annons

Lars Göran Nyberg, Lunger Arboga.

Annons

Fåglar är ett av favoritobjekten för Lars Göran att fotografera och det blir även en hel del andra naturbilder.

– Det är inte helt enkelt att plåta fåglar, framförallt krävs det ett stort tålamod, säger han.

Han har under sommaren varit på en resa i Norge, där det blev mycket plåtat under vistelsen. Flåmsbanan, en av Europas högst belägna tågbanor, var ett av huvudmålen under resan.

– Nästa år planerar jag att åka till Lofoten under tre veckor, säger Lars Göran.

Fotomässigt använder sig Lars Göran oftast av en Panasonic FZ 300. Den är utrustad med ett Leicaobjektiv motsvarande 26-600 mm i småbildsformat. Ljusstyrkan är låga 2.8 genom hela zoomområdet.

Ta chansen du med och skicka in dina bästa bilder. Under oktober månad borde alla höstfärger finnas representerade på var och varannan bild.

För att vara med i tävlingen laddar du upp bilderna via DEN HÄR LÄNKEN.

Efter regnet kommer...droppar! Det bildas droppar på kanten av växters blad som hänger fint i solljuset. Bilden har jag tagit hemma på ett pionblad där jag råkade se de vackert hängande dropparna. In efter kameran som jag ställde på stativet, monterade makroobjektivet och satte igång fotandet. Foto: Markku Auvinen.

Jag håller på och lyfter undersköterskor som jobbar inom vård och omsorg. Denna bild representerar alla varma händer som tar hand om alla personer som är i behov av vård och omsorg. Händerna står för att oavsett vem du är och vilken bakgrund du har så gör vi skillnad för andra personer. Bilden är tagen av Helene Norgren.

Bilden är tagen vid Kolsva komunalbad av Karl. När hösten smyger på och löv o ludd flyter förbi och solen ligger på så kan resultatet bli en sådan här annorlunda bild.

Annons

Annons

Jag var ut till Mekens område och gick mellan Höjen och Grindberga. Såg då detta löv som sakta dalade ner från träden och landade så mjukt på vattnet. Tur man hade kameran med sig. Foto: Robert Lindberg.

Gör som Hacke...ät upp och ner. Monica Litz är en flitig fotograf och favoritmotiv är fåglar hemma i hennes trädgård.

Den här blåklockan hittade jag när jag, sambon Roger och barnbarnet Nellie var ute och plockade blommor. Blomman var så fin så vi fotograferade den bara och lät den vara kvar, skriver Lena Westerberg.

Från en promenad i Karlbergsskogen, fotad av Eva Morell.

Kelly Kucska fotade den fantastiska regnbågen den 7 september. Har du sett bilden tidigare? Inte så konstigt eftersom den visades i samband med vädret i TV 4.

En vacker septemberkväll nere vid Hjälmaren. Lotta Staflin höll i kameran.

Gräshoppan vårtbitare. Bilden är tagen vid utsiktsplatsen vid Ängsö slott när jag och min dotter var och vandra. Det var en härlig och varm dag, skriver Mona Holopainen.

En skön höstpromenad i vår lilla fina stad Arboga. Mikaela Blomqvist fotade holmen mellan Åbrinken och kyrkogården.

Annons

Denna vackra flugsvamp lyste upp i skogen under en skogspromenad. Kunde inte låta bli att fånga den på bild, berättar Anne-Lie Moberg.

Är på en semesterresa med frun och firar 15 årig bröllopsdag. Naturligtvis så måste Dogepalatset och Markuskyrkan besökas. Tog denna bild innefrån suckarnas bro ut på bron där alla tar kort på suckarnas bro, skriver Robert Lindberg.

"Visst är det sommar om det är en kolibri som jag har fotograferat på Nygatan i Arboga med mobilen man måste förstöra bilden för att se fågeln." Foto: Per Eklund.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy