Annons

Annons

Annons

Annons

Ullvi backar

Insändare
Insändare: För dåliga öppettider på nya badhuset

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lennye Osbeck

Annons

Angående det nya badhuset. Mång rasar över priserna. För höga anser de flesta. Bokning av bad och begräsning på antalet badgäster (400 stycken till en början och nu 800 stycken), det är okej i coronatider men inte att man ska boka två dagar i förväg? Mycket kan hända på två dagar, vid förhinder får man då tillbaka pengarna? Platsernas tillgång, hur fördelas dem?

Och tiderna klockan 11-17, insläppet stänger en timme tidigare klockan 16.

En bekants vän gillar att simma varje dag, antingen före eller efter jobb, på till exempel Volvo. Han eller hon väljer att åka fyra mil tur och retur till Arboga där simningen finns på tider som personen vill simma. Var det här tanken med att bygga ett badhus för 550 miljoner kronor i Köping, att kommuninvånarna istället gynnar Arboga badhus?

Annons

Varför inte hålla öppet badhuset till 20.00 som Actic gym?

Annons

På ovanställda frågor hoppas jag på svar från Annika Duán?

(Inga politikersvar tack. Utan svara rakt på frågorna, utan krusiduller)

Thorbjörn Nord

Svar direkt:

Hej Torbjörn Nord!

Om du inte vill ha ett ”politikersvar” vet jag inte varför du ställer frågan till mig. Men här kommer i alla fall de svar jag kan ge.

Köping Bad och sport (KBS) är stängt. Den enda verksamhet som har tillåtits är den av KSS anordnade simskolan. Utomhusbadet är öppet för badande mellan 11-17. Bokning av baddag görs via Koping.se senast två dagar i förväg. Avbokning av bokad tid kan ske senast 48 timmar innan den bokade tiden infaller. Då betalas biljettpriset tillbaka. Biljettpriset kan betalas tillbaka senare om orsaken till inställt bad beror på yttre orsaker t ex åskoväder, fekalier i vattnet mm. Badet har koll på vilka bokningar som sker och tillser att inte vissa personer bokar upp varenda dag.

Eftersom det nu är tillgängligt för 800 personer är inte risken stor, det finns tider. Om det skulle bli ett väldigt stort tryck på platser kan badet öka antalet upp till 1000 personer, dock måste avstånd och försiktighet iakttas i alla lägen. Varför man skulle vilja gå och bada senare än en timme före stängning är lite märkligt. Jag vill tro att de flesta aktivitetsparker o.dyl. har samma system. Gilla läget :)

Annons

Gällande motionssim kan inte det erbjudas under sommaren. Förhoppningen är förstås att KBS kan öppna efter sommaren och då kommer det att finnas. Först som sist handlar det om en service till invånare som utförs av personal. På grund av pandemin har planering av verksamheten gjorts utifrån den. Det är de som arbetar på badet som ska tillse att restriktioner, bokningar, tider osv följs.

Jag är glad att det fina utomhusbadet kan hålla öppet, jag är glad att pandemin har avstannat något och jag är glad vi har byggt ett fantastiskt badhus med tillhörande hall. Framtiden vet vi inget om. Vem hade kunnat tro att vi skulle vara i den här sitsen 2021?

Med hopp om en lättare höst där vi alla som vill kan ses i det nya badhuset.


Med vänlig hälsning
Annika Duan, Kommunstyrelsens ordförande Köping

Annons

Annons

Till toppen av sidan