Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
Inför bättre rutiner på akuten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Munskydd och handsprit är en självklarhet inom vården – men inte på akuten i Västerås, konstaterar insändaren.

Bild: Olle Larsson

Annons

Jag var på akuten i Västerås. Letade runt efter munskydd men hittade inga. Frågade en man, ”inne hos sköterskan”, svarade han. Jag fick sitta trettio minuter i ett fullsatt väntrum, utan tillgång till att kunna skydda mig och alla medpatienter.

Anhöriga till ett barn erbjöds endast ett munskydd, den andra fick vara utan. Annan anhörig till barn hänvisades att vänta ute i bilen, i tio minusgrader.

Annons

Annons

Det finns väl måtta på dumheter? För det första utsätts patienter och anhöriga för potentiell smittorisk eftersom munskydd och handsprit ej finns tillgängliga direkt innanför dörrarna. För det andra är det inte alla som vistas inom vården som blir tilldelad/erbjuden munskydd, som det faktiskt står på tv-skärmen som finns inne på akutens väntrumsvägg, att alla som vistas inom vården ska använda.

Det var också många ur personalen som gick in och ut till och från sina arbetspass genom akutmottagningens entré och väntrum. Även det ger en ökad risk för smittspridning!

På alla andra vårdinrättningar jag varit har de haft handsprit och munskydd precis innanför dörrarna och även tydliga markeringar för att människor ska sitta med större avstånd mellan varandra. Men på akuten i Västerås ska patienter tydligen sitta som packade sillar utan munskydd och tack vare det riskera att smittas.

Så kan vi inte ha det mitt i rådande pandemi! Inför bättre rutiner på akuten för att eliminera smittorisken. Ge direkt tillgång till handsprit, munskydd till alla och låt de stackars barnen få ha två föräldrar med sig.

Arg och orolig västmanlänning

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy