Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Omtag behövs för trafiken vid Vasagymnasiet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverigedemokraterna i Arboga skriver att kommunen behöver göra ett omtag för att lösa trafikfrågorna vid Vasagymnasiet.

Bild: Eija Salminen

Annons

Svar på insändare från boende Östra Ladubacksgatan/Norra Långgatan.

Området öster om Vasagymnasiet planeras att bebyggas med bostäder och i och med det har ju frågan aktualiserats angående tillfarten både till gymnasiet och det nya bostadsområdet.

Vi i Sverigedemokraterna yrkade på återremiss när beslutet att anta detaljplanen var uppe i kommunstyrelsen 18 maj 2021. Anledningen var att vi ansåg att lösningen på tillfartsvägar till området inte var tillräckligt bra och genomarbetad.  Det anser vi fortfarande.

Annons

Annons

Det skall sägas att vi till fullo stödjer att intentionen att bebygga marken öster om Vasagymnasiet. Den 22 juni 2021 togs sedan ett nytt beslut att finansiera en trafikutredning som skulle se över möjligheterna att dela upp trafiken mellan Östra Ladubacksgatan och Bondegatan.

Resultatet av denna utredning har vi inte sett ännu men fokus i utredningen borde ligga på att hitta lösningar så att inga eller få fastigheter avsedda för bostad har utfart, utan att detta löses på annat sätt genom nya vägar. En klassificering av vägar och gator som enligt uppgift pågår, behöver säkert göras men vi tror inte att det kommer att lösa upp knuten i denna fråga.

Vi anser att kommunen, innan frågan blir alltför infekterad helt enkelt skulle undersöka om man kan göra ett omtag och revidera detaljplanen och titta på framförallt trafikfrågan på nytt. Idag sitter detaljplanen fast i ett överklagande i Svea Hovrätt och det gynnar ingen. Vi är övertygade om att lösningar finns.

Martin Nyqvist och Tony Persson

Sverigedemokraterna i Arboga

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy