Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Tack för elnotan, regeringen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ringhals kärnkraftverk. Insändarskribenterna anser att beslutet att stänga svenska kärnreaktorer för miljöns skull är motsägelsefullt. Foto: Björn Larsson Rosvall

Bild: TT

Annons

Socialdemokraternas och Miljöpartiets politik har fått denna framgångsrika industrination vi en gång i tiden var till att bli ett land med elbrist och skyhöga elpriser.

Kylan och snön har kommit till Västmanland och samtidigt som temperaturen sjunker i länet så stiger elpriserna och allt fler börjar oroa sig för elräkningarna i en tid då vi istället borde ägna oss åt adventsmys, bullbak och tända ljusslingor för att lysa upp vintermörkret.

Annons

Annons

Något är galet med den förda politiken och då går det inte att sticka huvudet i sanden och hoppas att det går över.

Socialdemokraterna har ett stort ansvar och genom sin allians med miljöpartiet är de helt handlingsförlamade när elpriserna skenar eftersom de bakbundit sig själva. Stängningen av fyra fullt fungerande kärnkraftsreaktorer för miljöns skull känns lite motsägelsefullt när vi samtidigt tvingas bränna 140 000 liter olja om dagen i Karlshamnsverket. Idag har Sverige dessutom importerat el motsvarande två av de reaktorer regeringen stängt ner i Sverige. Det är knappast fossilfri el vi importerar utan smutsig sådan från olja och kolkraftverk i Europa. Knappast bra för miljön.

Det kan inte vara så att vi ska tvingas importera smutsig kolkraft eller elda med rysk olja så fort det är vindstilla eller kallt i Sverige. Det är inte rimligt att svenska hushåll måste sänka innetemperaturen för att ha råd att fira jul.

Det är inte bara hushållen som får ökade kostnader just nu, även den offentliga sektorn och industrin drabbas. Kostnaden läggs i slutändan på hushållen genom extra skatt eller dyrare priser för konsumenten. På sikt tvingas den svenska industrin och jobben utomlands.

Socialdemokraternas energipolitik är ett stort misslyckande och det är vi som bor i södra Sverige som tvingas betala notan. Moderaterna vill bygga ett elsystem som är i balans och har förmågan att leverera el till hela landet oavsett om det blåser eller inte.

Åsa Coenraads (M)

Riksdagsledamot

Jonna Lindman (M)

Kommunalråd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy