Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Språkundervisning på Scheele håller inte måttet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Elever från Scheeleskolan får en dålig start på gymnasiestudierna när det visar sig att deras språkkunskaper inte ens ger betyget godkänt. Insändaren ställer frågan varför Scheele inte är ärliga i sin betygssättning.

Annons

Läste en ledare som handlade om lärare som får påtryckningar från föräldrar om att höja betyg på sina barn. Där står en hänvisning till skollagen om att alla elever har rätt att klara kunskapskrav och annars få särskilt stöd.

Är det därför betygen i språk från Scheelseskolan är för snälla? Är man rädd för att underkänna elever för att inte försämra skolans ”fina” statistik eller lägga ner det extra arbete som krävs om elever får underkänt?

Annons

Annons

Språkutbildningen på Scheeleskolan är inte bra. Om det beror på att det byts lärare eller att lärarna ej har kompetens, det vet jag inte. Vad jag vet är att mitt barn kom till Ullviskolan och fick ett F direkt eftersom denne hade för dåliga grundkunskaper och man såg inte att det fanns en chans att komma ikapp. Det är väl en rolig start på gymnasiestudierna.

De dåliga grundkunskaperna är naturligtvis elevens, men under 3 år på Scheelseskolan har detta inte tagits upp en enda gång under utvecklingssamtalen. Det borde väl någon gång utgått en F-varning om eleven saknar rätt kunskaper? Det är en förälders skyldighet att engagera sig och ta del av barnens lärande. Men om man gör detta och pratar med sitt barn. Är aktiv i det verktyg skolan använder för läxor, prov mm och ser att eleven får godkända resultat och ett godkänt betyg. Vad ska man göra mer?

Ullviskolan säger att dom ser bristande kunskaper i språk hos fler elever från Scheeleskolan. Jag är inte ute efter ett politiskt korrekt svar från rektorerna där det förklarar om eventuell brist på behöriga språklärare. Erbjud inte språk som ett alternativ på skolan när ni ändå inte klarar av att ge eleverna rätt kunskaper. Var ärliga i er betygssättning. Det ger elever och föräldrar rätt förutsättningar.

Frustrerad förälder

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy