Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Kommunens konsulter struntar i kostnaderna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren reagerar på en artikel i Bbl/AT där VME:s vd uttrycker att han har förtroende för konsulterna som utreder kostnaderna för VA-utbyggnad vid bland annat Stäudd.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Läste i Bbl/AT 29 nov att VME:s VD Christer Nordling hade fullt förtroende för sina konsulter gällande ledningsdragningen på NorrMälarstrand. Detta är ett häpnadsväckande uttalande.

Jag anser att VME har konsulter som helt negligerar kostnaden gällande ledningsdragning i vägar som mest består av berg, som i St Sandviken, Bastviken och Stäudd. Därutöver har VME till lantmäteriet angett 1000 kronor per meter vid förläggning av VA i övrig mark.

Annons

Annons

Jag har talat med tre erfarna entreprenörer som samstämmigt uppger att rätt pris för förläggning av VA i åkermark ska vara 100 kronor per meter i 2021 års kostnadsläge.

Enbart på Bastviken innebär det en besparing på 1,5-2 miljoner genom att förlägga ledningarna i åkermark.

Tyvärr verkar det som att miljonerna i detta projekt bara skall få rulla och låta skattebetalarna betala kalaset.

Jag önskar att Christer Nordling bildar sig en uppfattning om de faktiska förhållandena vid NorrMälarstrand och då kommer att inse att projektet är så miljömässigt föråldrat och inkompetent projekterat att det är svårt att hitta ord för motargumentation.

Det är nu dags att VME öppet redovisar VA-projektets hela kostnadskalkyl från 2016, där varje delpost också skall redovisas uppräknat till 2023 års kostnadsnivå.

Jag anser även att Lantmäteriet arbetat som konsult och helt lyssnat på VME:s önskemål. Vad jag kan förstå, skall Lantmäteriet som myndighet arbeta opartiskt och inte favorisera den ena eller andra parten.

Roland Karlsson

L:a Sandviken

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy