Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Köping är en industristad – säg nej till vindkraft

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Köpings hamn tas upp som exempel på att industristaden saknar dragningskraft för turister. Vindkraft skulle göra det värre, anser skribenten.

Bild: Anders Brage

Annons

Kom igen nu politiker i Köpings kommun. Använd er möjlighet till gemensamt veto mot etableringen av vindkraftsfabriker i porten till Bergslagen.

Vakna! Köping är en industristad! Stora fabriker tornar upp sig när man gör entré. Både från land och från sjösidan. Varför har vi ingen massinvasion av sommarturister och fritidsbåtar till vår Mälarhamn? Kan det bero på hamnens industriella fägring? Turisterna och semesterfirarna åker nog mest till någon annan vacker och inbjudande plats. Även om vi absolut gör försök att locka hit dom... Industristäder har uppförsbacke.

Annons

Annons

Köping geografiska läge skojar man dock inte bort. Västra Mälardalen är porten till Bergslagen. Kommunalråden pratar om solidaritet. ”Vi måste bidra med el”. Då är alltså tanken att skövla och industrialisera Mälardalens närmaste vildmark med uppåt 300 meter höga vindfabriker? Dessutom med en osäker luddig ”extra el” långt ifrån den basel vi kommer att behöva...

Tänk om! I dessa tider när klimatångest, flygskam och stigande kostnader borde öppna upp ännu mer för begreppet ”hemester”, då är väl närheten till Bergslagens fantastiska natur en ypperlig orsak att i solidaritetens tecken säga nej till galenskapen? Låt oss i stället bjuda in den stora populationen i närområdet till vår lättåtkomliga och fantastiska kvarvarande orörda natur! Det är också solidaritet när vi redan bor i industristaden.

Vi har gjort vårt. Vi behöver inte skämmas. Titta ut över vår stad. Fundera. Tänk ett varv till innan ni förstör våra kvarvarande styrkor som industristad. Det är då vi får skämmas.

Kenneth Engström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy