Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
”S-veteraner” – hur tänkte ni nu?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

S-veteranerna Berit Oscarsson, P-O Nilsson och Elsy Harryson skrev i början av december en insändare som nu föranlett frågor från dagens insändarskribent.

Bild: Lennart Ljung, Emil Rönnlund

Annons

Jag läser Er insändare i bblat.se den 8 dec och måste ställa följdfrågor, då jag som skattebetalare i kommunen utgår från att våra skattepengar används på ett ansvarsfullt sätt.

I kommunfullmäktige fattas beslut över hur våra skattepengar skall fördelas mellan de olika verksamheterna kommunen svarar för. Alla politiker oaktat partitillhörighet har ”bara” de resurser som finns och är kända, förutsatt att ingen aviserar en skattehöjning. I protokollen från just kommunfullmäktige finns inget förslag från något parti om extra resurser till äldreomsorgen, inte heller från S-veteranernas eget parti! Varifrån skulle dessa resurser tas, skattehöjning? Eller någon annan verksamhet som skall reduceras till fördel för äldreomsorgen?

Annons

Annons

Jag tolkar det som att samtliga politiska partier har att förhålla sig till befintliga resurser, då finns inte de 30-50 miljonerna som S veteranerna letar efter? När inte heller det egna partiet föreslagit en sådan fördelning får jag utgå från att det inte är kommunicerat i det egna partiet? Varför vilseleda de äldre med ”signal” om tillkommande resurser som inte finns?

Inför valet är det bra om jag får vetskap, finns det risk för en omfattande skattehöjning om S får inflytande? För idag finns inte dessa pengar, om jag läser protokollet från augustimötet i kommunfullmäktige!

Observatör

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy