Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Till minne: Olof Karlsson

Olof Karlsson, Köping, har avlidit i en ålder av 82 år. Här skriver partikollegan Bernt Bergsten några ord till minne.

En av Centerpartiets framstående skol- och energipolitiker i Köping, Olof Karlsson, har avlidit 82 år gammal. Olof var under många år starkt engagerad i Centerpartiet i Köping och satt under en lång period i kommunfullmäktige och i bland annat skolstyrelsen. Han hade även uppdrag på avdelnings- och kommunkretsnivå och var med på många centerstämmor för att försvara sina motioner inom energi- och miljöområdet.

Annons

Annons

Olofs största intresseområde var ändock miljö- och energifrågor. På slutet av 1970-talet var Olof en av initiativtagarna till energiskogsodlingen vid Malmön. 1978 beslutade kommunstyrelsen i Köping i enlighet med en skrivelse från Olof att en kommunal ledningsgrupp skulle tillsättas för att samordna kommunens agerande gentemot energiskogsprojektet.

1980 fick Olof även ett uppdrag av Centerpartiets Per Granstedt och Olof Johansson att göra en utredning” Plan för Svensk Energiodling” som sedan presenterades på hösten 1980.

Tack vare Olofs envishet att följa uppgjorda planer kunde energiskogsodlingarna startas och överleva i många år. Och det är så vi minns Olof. En man med starkt engagemang som aldrig övergav sin övertygelse. Tack Olof för allt ditt engagemang både för miljön och för Centerpartiet.

Centerpartiet Köpings kommunkrets genom Bernt Bergsten.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy