Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Vi politiker bryr oss om äldrevården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Yvonne Blücher Svensson (V), som själv är verksam inom vården, svarar på en insändare om brister i rutinerna.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Svar till ”Anhöriga” Bbl/AT 3/1 – 22. Vill börja med att beklaga det oförlåtliga som hänt med Er mor. Er mor har absolut inte fått den hjälp och service hon är berättigad till.

Ska börja med att förklara hur processen går till när man kommer till sjukhuset och skrivs ut från sjukhuset. När patienten anländer till Sjukhuset/akutmottagningen skrivs hen in i ett system som heter Prator. Detta system signalerar sedan både till den Vårdcentral och kommunen som patienten tillhör. De kan då se vad som händer med patienten. Detta system ska enligt rutin bevakas minst tre gånger/dag av alla parter. Någonstans här har det gått fel. Vilket jag utgår ifrån att kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska kommer att ”nysta” i. Detta är en avvikelse och ska utredas av Vård- och Omsorg i Köpings kommun. Meningen med denna utredning är att dels komma fram till vad som gick fel och hur man ska gå till väga för att detta inte ska upprepas. Jag utgår ifrån att en återkoppling till Er anhöriga kommer att ske då ni signalerat till hemtjänstgruppens chef om ärendet. Eftersom undertecknad sitter som ledamot i Vård-och Omsorgsnämnden kommer jag att ställa frågan hur man tänker hantera detta.

Annons

Annons

Ni ska veta att vi politiker bryr oss mycket om vad som händer inom Äldreomsorgen. Vår vision är att Köpings kommun ska erbjuda en god och bra omvårdnad, den bästa Äldrevården i landet. Vi får rapport varje månad om vad som händer inom Äldrevården. Vi har två möten i månaden Arbetsutskott och Nämnd, undertecknad är med i båda. På dessa möten redovisar tjänstemännen inom Vård- och Omsorg allt som händer inom Vård- och Omsorg, avvikelser, bemanning, ekonomi, platsbehov, personärenden etc. Utifrån dessa rapporter ställer vi politiker våra krav om hur vi vill att det ska vara/fungera för att Köpings invånare ska få den bästa omvårdnad. Jag vet att våra medarbetare inom Vård- och Omsorg gör sitt bästa för alla som är inskrivna inom Äldrevården. Tyvärr så händer det som inte får hända, att det går fel, och det beklagar jag verkligen.

Yvonne Blücher Svensson (V)

Ledamot i Vård- och Omsorgsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy